Sunday, April 15, 2018

LITERAIRE JAMSESSIE BIJ WIJKCENTRUM REKERE 2.0, ALKMAAR NOORD, MAANDAG 16 APRIL 2018

Literaire jamsessie bij Rekere 2.0,  


Op maandagavond 16 april organiseert Kunstgroep Huiswaard  Alkmaar een 'literaire jamsessie' in de grote zaal van wijkcentrum  Rekere 2.0, gelegen aan de Drechterwaard 16, naast het Clusius-college. Aanvang: 19.30u, toegang gratis.  

Dichters en muzikanten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een ‘literaire jamsessie’ waarbij het samengaan van tekst en muziek voorop staat. Publiek is natuurlijk ook zeer welkom. Uitgangspunt is de voordracht van eigen proza of poëzie, waarop door de muzikanten met geïmproviseerde klanken wordt ingespeeld.  

Er wordt gespeeld in korte sets met  wisselende bezetting van performers en muzikanten.  Uit principe worden er geen covers gespeeld, uitgangspunt is de spontane eigen creativiteit.  Jelle Bouwhuis, gitarist en synthesizerbespeler van de groep Fruitcompagnie , verzorgt de podiumbegeleiding.  Paul Hergaarden treedt op als presentator. Fruitcompagnie uit Alkmaar bestaat inmiddels vijfentwintig jaar  en  brengt een eigenzinnige crossover van muziek en poëzie als bijdrage aan de literaire jam.    

Als muzikale tussenact treedt Karin Dokter op met jazzrepertoire, de Haarlemse singersongwriter Merlijn,
die zijn jeugd doorbracht in Alkmaar-Noord, zal zijn eigen werk ten gehore brengen. 



Een aantal dichters van de Dichterkring Alkmaar zullen hieraan meedoen c.q. bijwonen te weten Nina Barhorst, Rien Kopmels ( Myrrh. F. Gold ), Petra van Rijn, Conny Lahnstein en ik.

No comments: